Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Jeanette Gustafsdotter lämnar vd-posten på Utgivarna

Publicerad: 17 december 2014, 08:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Jeanette Gustafsdotter återgår till TU. Utgivarna söker efterträdare.


I samband med att Utgivarna bildades i mars 2012 tog Jeanette Gustafsdotter tjänsteledigt från TU för att ta vd-rollen på den nystartade organisationen. Nu väljer hon att avsluta sin tjänsteledighet och återgå till sitt ursprungliga uppdrag som vd på TU.

– Uppdraget var att grunda organisationen Utgivarna och att driva Utgivarnas prioriterade frågor med huvudfrågan ett gemensamt medieetiskt system. Organisationen är nu grundad med klar och tydlig organisationsstruktur, vi har fått bra genomslag i våra gemensamma publicistiska frågor och under januari månad lämnar jag in en rättslig begäran till kulturdepartementet med krav på lagändring, som ska göra ett nytt gemensamt medieetiskt system möjligt. Jag är nöjd och känner att det är rätt tid att lämna över till en ny vd, säger Jeanette Gustafsdotter i ett pressmeddelande.

Per Hultengård, nuvarande vd för TU, går tillbaka till sin tjänst som chefsjurist i samband med att Jeanette Gustafsdotter avslutar sin tjänstledighet den 1 augusti 2015. Rekrytering av hennes efterträdare på Utgivarna påbörjas efter jul- och nyårshelgerna.

– Jeanettes spetskompetens som jurist parat med hennes optimism och engagemang har varit grunden för att Utgivarna kommit långt i sina prioriterade frågor. Stort tack till Jeanette och till TU som under lång tid lånat ut sin vd till det för hela branschen gemensamma projektet Utgivarna, säger  säger Erik Fichtelius, ordförande Utgivarna i pressmeddelandet.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev