Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Jeanette Bonnier slutar – Peder Bonnier in i styrelsen

Publicerad: 7 Maj 2015, 11:28
Uppdaterad: 18 April 2016, 05:38

Bengt Braun och Jeanette Bonnier avböjer omval. In kommer Carl-Johan Bonniers son Peder Bonnier.


Jeanette Bonnier, en av Bonnierkoncernens största enskilda ägare, lämnar styrelsen för Bonnier AB. Det gör även den tidigare koncernchefen Bengt Braun.

”Bengt Braun och Jeanette Bonnier har avböjt omval”, uppger Bonnier på sin sajt.

Jeanette Bonnier har istället utsetts till ”hedersledamot”. Bengt Braun sitter kvar i styrelsen för Bonnier Holding AB.

Valberedningen föreslår istället att Peder Bonnier och Kerstin Mogull väljs in i styrelsen för Bonnier AB.

Peder Bonnier är i dagsläget vd för nystartade Kit, som Bonnier tryckt in 50 miljoner kronor i. Han är son till Bonniers styrelseordförande Carl-Johan Bonnier och har tidigare jobbat som digitalchef på Bonnier Tidskrifter. Han har tidigare pekats ut som en kommande kronprins inom Bonnierkoncernen.

– Han är mycket välutbildad och pekas av många ut som en påläggskalv. Jag tror att han får en central roll i framtiden, även om det kanske inte blir som styrelseordförande eller vd, sade, Björn af Kleen, författare till boken ”Lucke & Lull – arvet efter Bonnier”, till Dagens Industri 2013.

Kerstin Mogull är vd för Tate Galleries. Hon har ett förlutet som strategichef för Clear Channel och har tidigare haft en rad chefsroller inom BBC.

" De nya ledamöterna kommer förstärka styrelsen med insikter inom digital medieutveckling och ett fördjupat internationellt perspektiv. Kerstin Mogull har lett affärsutvecklings- och strategiarbete i ett av Europas största medieföretag och Peder Bonnier har drivit digitalt utvecklingsarbete både inom en mer traditionell mediemiljö, och nu i startup-form", säger Erik Haegerstrand, ordförande i valberedningen, och vd i Bonnier Holding.

Bonnier AB är Sveriges största mediekoncern sett till omsättningen, och äger tidningar som Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen.

LÄS ÄVEN:

 

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.