Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Jeanette Bonnier död

Publicerad: 18 april 2016, 05:35
Uppdaterad: 18 april 2016, 05:37

Jeanette Bonnier har gått bort.

Ämnen i artikeln:

Bonnier

MN

Madeleine Nilsson

madeleine@dagensmedia.se


En av Bonnier största enskilda ägare, Jeanette Bonnier, avled i lördags efter en tids sjukdom.

Både Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski hyllade i helgen hennes gärning och inflytande över koncernens tidningar.

I går var den vanligtvis blå ramen på Expressens förstasida svart.

”Men med Jeanette Bonnier förloras också en del av Expressens själ och skäl, och därför är Expressens traditionella blåram på förstasidan i dag svart”, skriver Thomas Mattsson.

Jeanette Bonniers ägarandel i koncernen ligger på tio procent. Hon satt bland annat i styrelserna för Expressen, Albert Bonnier AB, Dagens Nyheter och Bonniers Konsthall. Tills för ungefär ett år sedan satt hon också i Bonnier AB:s styrelse.

"Bortsett från det formella mandatet som styrelseledamot och ägare, hade Jeanette Bonnier under många år även en oerhört stark ställning bland ägarna i kraft av sitt engagemang, sin insikt i verksamheten och sin lyskraft. Hon var uppskattad, respekterad, älskad och ibland säkert också fruktad. När jag fick ett e-mail av Jeanette så var det alltid skrivet i versaler. Men inte bara det, hon PRATADE också i versaler. Och det fick genomslag. Jeanette hade ett inflytande på ägarbesluten som ofta till och med gick utöver hennes betydande ägarandel", skriver Carl-Johan Bonnier, styrelseordförande i Bonnier AB, på koncernens sajt.

Jeanette Bonnier blev 82 år.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev