Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Jättebråk skakar VA

Publicerad: 12 juni 2009, 14:04
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:20

Chefredaktören Pontus Schultz slår tillbaka: ” oförskämt, ohederligt och okunnigt”.


Dagensmedia.se har tidigare i dag skrivit om nedskärningarna på Veckans Affärer. Totalt får tre reportrar lämna tidningen.

En av de som flyttas från VA är Gunnar Lindstedt. I ett öppet brev, som citeras av Resumé.se, går han nu till attack mot sin förre chef, Pontus Schultz.

”Pontus Schultz har nu bestämt sig för att köra Veckans Affärer i graven… när korthuset rasar kommer Pontus Schultz i alla falla kunna stoltsera med ett svårslaget rekord i att köra tidningar i graven; FinansVision, Attention, Veckans Affärer…”

Han anklagar också tidningen för att bedriva köpt journalistik.

”Idag när den ekonomiska krisen blir allt allvarligare och granskning av den ekonomiska och politiska makten är viktigare än någonsin, väljer Veckans Affärer ett affärsupplägg som bygger på sponsorjournalistik. Tidningens reportrar ska inte längre koncentrera sig på oberoende granskning utan istället fylla tidningen med material som dikteras av sponsrande storföretag”.

Pontus Schultz suckar djupt när Dagensmedia.se når honom.

- Gunnar Lindstedt har all rätt att vara arg på mig, jag kan till och med förstå det. Men det här går över alla gränser och är orimligt. Det är dessutom djupt illojalt och oförskämt mot kollegorna som jobbar kvar på tidningen, säger han.

Veckans Affärer utsågs förra året till Årets Tidskrift, både på webben och papper, och har vänt en förlust till tre lönsamma år, fortsätter Pontus Schultz.

- Om han anser att VA saknar existensberättigande utan honom får det stå för honom. Det han säger om köpt journalistik är oförskämt, ohederligt och okunnigt. Det är naturligtvis inte så vi arbetar och det vet han också. Det skadar Veckans Affärer och det om något gör mig förbannad.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.