Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Jardenberg: "Jag är arg, ledsen och besviken"

Publicerad: 4 Februari 2015, 14:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

Internetprofilen Joakim Jardenberg är arg och besviken efter Helsingborgs Dagblads granskning av hans nya arbetsplats. HD:s chefredaktör ser granskningen som en självklarhet.


Sociala medier-experten Joakim Jardenberg fick för en tid sedan en välbetald tjänst som Helsingborgs stads nya internetutvecklare. Händelsen uppmärksammades av Helsingborgs Dagblad i en granskning där kommunens svällande kommunikationsavdelning ifrågasattes. Nu är det öppet bråk mellan tidningen och internetchefen.

­– Jag tror att det finns ett antal personer på HD som inte gillar mig, säger en upprörd Joakim Jardenberg till Dagens Media.

Rekryteringen av Joakim Jardenberg fick kritik från fackligt håll eftersom tjänsten inte utlysts och att Joakim Jardenberg handplockats av Helsingborgs stads kommunikationsdirektör Micco Grönholm. Att de båda är bekanta sedan innan har också bidragit till missnöje.

Men det har inte Joakim Jardenberg någon förståelse för:

– Granskningen är fruktansvärt oprofessionellt. Den har landat i någon typ av åsiktsjournalistik, säger han.

I en artikel som handlar om granskningens efterspel, med rubriken ”Jardenberg i blåsväder efter osant påstående”, lyfter HD ett uttalande från Joakim Jardenberg som han gjort i en stängd Facebookgrupp. Där skriver han om HD:s arbete att: "Min syn på granskningen är att det blir allt mer tydligt att det är ett politiskt beställningsjobb som havererat".

– Jag står bakom varje ord. Kritiken är riktad mot tidningen. Jag har inget emot att någon skickar informationen om uttalandet till HD, men att de gör en grej på det har jag ingen respekt för, säger han till Dagens Media och fortsätter:

– Jag har inget problem med att bli granskad som tjänsteman, men i det här fallet har jag uttalat mig som privatperson. Och att de dessutom väljer att rubriksätta det som ”osanning” är totalt bisarrt. Jag är arg, ledsen och besviken, säger han.

Lars Johansson är chefredaktör på Helsingborgs Dagblad. Han tycker inte att det är något konstigt med granskningen.

– Vi granskar all kommunal verksamhet. Kommunikationsavdelning har tredubblats både i personal och omkostnader på bara några år, så det är inget konstigt i att vi granskar, säger han till Dagens Media.

Har någon på HD något emot Joakim Jardenberg?

– Definitivt inte. Jardenberg är dessutom en perifer person i den här granskningen, säger Lars Johansson och fortsätter:

– Det är naturligt att folk som blir granskade känner sig upprörda, säger han.

LÄS ÄVEN:

Jonas Löfvenberg

jonas.lofvenberg@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.