Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Janne Josefsson: "Jag hatar inte stockholmsjournalister"

Publicerad: 1 September 2014, 10:50
Uppdaterad: 18 December 2015, 08:19

Aftonbladets Fredrik Virtanen anklagar Janne Josefsson för att hata Stockholm. "Befängt", kontrar Göteborgaren själv.


I en krönika i Aftonbladet går Fredrik Virtanen i dag till hårt angrepp mot Janne Josefsson och SVT:s nya valprogram "Valet med Belinda och Janne".

Detta efter att Fredrik Virtanen anser sig ha blivit utsatt för ett "bakhåll" av Janne Josefsson i samband med att han medverkade i premiäravsnittet av "Valet med Belinda och Janne", som handlade om just Södermalm.

Bland annat anser Fredrik Virtanen att han fick försvara sig mot påståenden han aldrig skrivit. Han är också mycket kritisk mot att programmet över huvud taget fokuserade på Södermalm.

" Janne Josefsson börjar bli ett samhällsproblem. Med en världsbild han delar med Sverigedemokraterna vill han splittra Sverige inför valet. Det är Stockholm mot resten, i hans skruvade skalle.

Medieeliten i Göteborg avskyr medieeliten Stockholm, antagligen eftersom medieeliten i Stockholm anser sig stå över medieeliten i Göteborg – det där vanliga dumdryga ”dumma lantisar”-tänket", skriver Fredrik Virtanen bland annat.

Aftonbladet-profilen anklagar också Janne Josefsson för att hata Stockholm:

" Josefssons Stockholmshat – här bor två miljoner människor – är inte längre en pikant detalj i hans persona, den har blivit direkt farlig. Segregering är ett enormt samhällsproblem, liksom medias medelklassighet, och att fördumma de viktiga frågorna till stadsdelen Södermalm är så enfaldigt, förenklat och vulgärpopulistiskt att SVT Göteborg borde steglas vid Kopparmärra. En så låg och hetsande nivå ökar bara de klyftor Josefsson påstår sig vilja minska".

Janne Josefsson själv säger att han inte förstår problemet.

– Ja det var helsike vad han tog illa upp och hade ömma tår. Jag tycker inte att det är så mycket att kommentera. Det råder yttrandefrihet och han får tycka vad han vill. Men han drar ju väldigt stora slutsatser om min journalistik och där hamnade vi väl mitt i prick eftersom att han var så ömtålig, säger Janne Josefsson och tillägger:

– Journalister är ju ett väldigt ömtåligt släkte och bland de svåraste att bevaka.

Hatar du Stockholm?

– Jag fattar ingenting om det här att jag ska ha Södermalm på hjärnan. Vi fick siffror på att Södermalm är den mest journalisttäta stadsdelen i Sverige, därför åkte vi dit för att ställa frågor till medier, politiker och så vidare.

Avskyr du medieeliten i Stockholm?

– Jag avskyr ingen medieelit i Stockholm. Jag har arbetat med redaktioner i Stockholm under hela 90-talet och där finns både bra och dåliga journalister. Vad har han för belägg för att jag skulle hata Stockholmsjournalister? Vad är det för befängda grejer?

LÄS ÄVEN:

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.