Jan Helins bostad attackerad av nazister

Vid 21-tiden på söndagskvällen började en grupp personer att häfta upp plakat med främlingsfientliga budskap på Jan Helins hus.

Händelsen har rubricerats som hemfridsbrott.

– Det som hände var att familjen i fråga upptäckte att någon häftade upp plakat på huset. De rusade ut och skrek åt dem att försvinna. Jag kan förstå att de upplevde det som mycket obehagligt, säger Diana Sundin vid västerortspolisen till dagensmedia.se.

Plakaten var fyllda med främlingsfientliga budskap.

– Det stod något om att "här bor en man som försvarar vitpixling", och så fanns det hänvisningar till händelserna i Husbybadet, säger Diana Sundin.

Jan Helin vill inte säga något om händelsen.

– Jag vill inte kommentera det, säger han till dagensmedia.se.

Dagensmedia.se har varit i kontakt med en talesperson för den nazistiska organisationen Nordisk Ungdom som bekräftar att de låg bakom attacken på söndagskvällen.

Jan Helin deltog under söndagskvällen i SVT:s Agenda, där han diskuterade händelserna på Husbybadet med Sverigedemokraternas Björn Söder.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt