Jan Helin: ”Omorganisationen är inte framtvingad”

2011-12-07 13:04  

Aftonbladet har jobbat med sin nya organisation under hela hösten, berättar chefredaktören Jan Helin.

Den nya organisationen bygger på filosofin ”storyn först”, enligt Jan Helin. En ny roll i organisationen är printchef, en tjänst som ges till den tidigare projektchefen för feature, Nils Franchell.

Aftonbladet.se får två editionschefer – Joakim Ottosson och Micke Poromaa.

– Tidigare har vi varit mer kanaluppdelade och reportrarna har jobbat mot bara en kanal. Men det är ändå inte så att alla reportrar ska göra allt, utan det handlar om en tydligare fördelning från desken, säger Jan Helin till dagensmedia.se.

Hänger omorganisationen ihop med sparpaketet?

– Ja, det gör den, men den är inte framtvingad. Vi vill jobba så här och har sett behovet länge. Nedbemanningen hade jag gärna sluppit och det här ska inte ses som ett sätt att slimma redaktionen. Vi vill jobba på det här sättet ändå.

Senast på fredag ska alla medarbetare vara informerade om sin roll i den nya organisationen.

– Att vi kommunicerade en del nyutnämningar i dag var nödvändigt för att kunna ge alla en fullständig bild.

En viktig kanal för Aftonbladet framöver blir mobilen. Ny mobilchef är Lena Widman.

– Vi måste ställa upp laget efter våra utmaningar. Mobilen behöver en stark redaktionell produktutveckling av någon med online-erfarenhet eftersom det är vårt snabbast växande intäktsben just nu. Nästa år räknar vi med intäkter på 50-60 miljoner kronor.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt