Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Jan Helin om bildbråket: "Vi köpte bilderna först"

Publicerad: 14 Januari 2011, 07:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:25

Expressen hävdar exklusivitet, men nu går Jan Helin till angrepp på konkurrenten. Enligt honom är det inget snack om vem som var först.


Ämnen i artikeln:

ExpressenJan HelinAftonbladet

Hur gick det här till egentligen?

– Det är rätt komiskt, vi var först med att prata med den spanske turisten som har tagit bilderna. Sedan fick väl Expressen nys på bilderna, förmodligen via er. Jag gissar att de försökte övertrumfa oss ekonomiskt, säger han.

Expressen menar i dag, enligt resume.se, att Aftonbladet brutit mot en överenskommelse genom att publicera bilderna trots att den som tagit dem förbjudit dem att göra det.

Enligt Jan Helin rör det sig om ett kontraktsbrott.

– Vi har kollat med juristerna. Kvinnan vi köpte bilderna av har brutit mot kontraktet eftersom att vi köpte bilderna först.

Har ni bevis på det?

– Ja, det bevisas av att vi betalade dem. Hon tog emot pengarna och dealen är klar. Jag tycker att det är en rätt komisk händelse även om det finns en allvarlig sida över att man inte respekterar kontraktet.

Vad tycker du om att Expressen lagt på ett copyright-märke över bilderna?

– Det förefaller lite panikartat.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.