Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Jan Helin frågades ut på Reddit: "Jag tar storankan"

Publicerad: 12 mars 2015, 08:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:10

Ankor, tv-spel och Avpixlat. Frågorna var många när Aftonbladets Jan Helin ställde upp på en AMA, ask me anything, på Reddit.


Ämnen i artikeln:

Jan HelinAftonbladet

Under onsdagseftermiddagen gjorde Aftonbladets publisher Jan Helin som Barack Obama och ställde upp på en frågestund på Sweddit, en svensk underavdelning till forumet Reddit.

Frågorna pendlade mellan allt från Jan Helins favoritmat till varför Aftonbladet, enligt vissa av Reddits besökare, inte rapporterar tillräckligt mycket från Ukraina.

Frågestunden pågick från 16.30 fram till klockan 18.00.

Efter frågestunden fick Jan Helin bra respons från flera av forumets användare.

" Han svarade på många frågor och det var väldigt schysst att han dedikerade hela 90 minuter åt oss. Många var svåra att svara på, och fastän jag är lite besviken över att han inte svarade på frågan gällande droger så är jag väldigt nöjd. Tummen upp till Janne H", skriver användaren luckyJack4412.

Här är några av frågorna och svaren:

Liurias: Skulle du hellre slåss mot 100 hästar stora som ankor eller en anka stor som en häst? (en klassisk fråga på Sweddit, reds. anm).

Jan Helin: Fan vad svår fråga.. Jag tror jag tar storankan. Det ligger något lurt i den här frågan va?

myrpou: Jag har sett er beskriva Flashback som en "hatsajt" på eran tidning. Tycker du inte att det är orättvist att kalla hela Flashback (Sveriges absolut största internetforum) för en hatsajt på grund av specifika användare?

Jan Helin: Jo, det vore orättvist. Det finns mycket som är bra på Flashback. Journalistik ägnar sig dock oftast åt att granska sådant som inte är bra och det finns som bekant en hel del sådant också på Flashback. Den där kritiken är lite konstig tycker jag. Var det någon som gnällde på svenskan för att de mest pratade om sprit, gubbar och privatjet när de granskade SCA och helt glömde att berätta vilka lysande cellulosaprodukter som SCA ju också gör?

hjalleballe: Ni har sagt upp ett avtal med ett bemanningsföretag, startat ett eget och nu avvecklar ni även det. Hur ser du på bemanningsbranschen överlag?

Jan Helin: Det är en komplicerad bransch som jag överlag är en smula skeptisk till, trots att jag är ansvarig för att vi använder oss av bemanningsbolag. Det har som sagt både för och nackdelar.

DJHelium: Hej Jan! Spelar du något dator eller TV-spel? I så fall vilket?

Jan Helin: Jag är ganska okej på Fifa, fast min son skulle inte hålla med. Jag gillar också GTA med skräckblandad förtjusning, men hinner inte spela så mycket.

Zedrix: Tycker du att fria, öppna och anonyma forum är ett hot mot Aftonbladet som vinstdrivande företag?

Jan Helin: Nej, absolut inte. Fria, öppna, forum är bra på mycket. Affärer kanske inte är en av de sakerna.

otaku316: Hade ni kunnat samarbeta med Avpixlat eller Fria tider om deras källor hade kunnat verifieras?

Jan Helin: Teoretiskt ja, om vi leker med hypotesen att de skulle ha uppgifter som är relevanta och går att verifiera.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Jan HelinAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.