Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Jan Guillou: ”Johan T Lindwall är en lögnare”

Publicerad: 26 April 2010, 07:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Aftonbladets Jan Guillou går till våldsamt angrepp mot Expressens hovreporter.


Den enorma mediebevakningen av hovet i kölvattnet av norska Se og Hörs uppgifter i förra veckan har under helgen kritiserats från flera olika håll.

Men få gick så långt i sin kritik som Aftonbladet-skribenten Jan Guillou.

Otrohet har tidigare varit, i princip, ett tabubelagt ämne för svenska tidningar. Beslutet att publicera Se og Hörs uppgifter, och därmed passera den gränsen, är enligt Jan Guillou ”kommersiellt oundvikligt” - men ”publicistiskt katastrofalt”.

Han går samtidigt till angrepp på Expressens hovreporter Johan T Lindwall, en person som han beskriver som en ”lögnare i journalistförklädnad, dock med fläskkotlettfrisyr”.

”Affärsidén bygger på att eftersom kungafamiljen aldrig dementerar, går det att ljuga ihop snart vad som helst”, skriver Jan Guillou, som dessutom kallar Johan T Linwall för en "skam för journalistiken”.

Det är inte första gången som kritiska röster mot Johan T Lindwall ventileras via Aftonbladet. När den före detta Se och Hör-reportern nyligen gav ut en bok om kronprinsessan Victoria fick hovets tidigare informationschef Elisabeth Tarras-Wahlberg på en helsida peka ut en rad påstådda sakfel i boken.

Johan T Lindwall har avböjt att kommentera Jan Guillous artikel.

Dagensmedia.se har sökt Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.