Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

”Jag ville inte tacka nej”

Publicerad: 23 Oktober 2013, 05:53
Uppdaterad: 11 Mars 2016, 07:33

UPPDATERAD. Efter drygt ett år som chefredaktör på Metro går Linus Paulsson vidare till investmentbolaget Kinnevik. Men han kommer även i fortsättningen att ha ett ben kvar i Metro, berättar han för Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Metro

Redan den 1 november tillträder Linus Paulsson på Kinnevik, där han ska jobba med kommunikation och pr.

– Jag slutar eftersom jag har fått ett erbjudande som jag inte vill tacka nej till. Och ja, det är lite skamligt att lämna ett sådant företag som Metro efter bara 14 månader. Men det visar också att jag fått ett jobb som verkligen är extremt spännande, säger Linus Paulsson till Dagens Media.

Vad ska du syssla med inom Kinnevik?

– Kinnevik är ju ett investmentbolag som har genomgått och genomgår stora förändringar i innehaven och nu har en stor exponering mot online. Det ställer nya krav på kommunikationen och hur man hanterar den. Jag ska jobba med alla typer av kommunikation för Kinnevik.

Hur kommer det sig att du lämnar så hastigt?

– Det ser hastigare ut än vad det är. Det här har varit klart en tid, men nu passar det att gå ut med detta och vi har också kommunicerat det internt.

Linus Paulsson ska dock inte lämna Metro helt. Han ska bland annat bistå i rekryteringen av en ny chefredaktör och jobba med ledningsfrågor inom Metro.

– Det är jag väldigt glad för. Rekryteringsprocessen är i full gång.

I ett mejl till Dagens Media skriver Andreas Ohlson, vd på Metro Sverige, att en ny chefredaktör beräknas vara klar under första kvartalet nästa år.

– Vi söker en affärsdriven och modern chefredaktör med hunger och driv som vill vara med och utveckla Sveriges största mobila medium både i print och digitalt, skriver Andreas Ohlson.

LÄS OCKSÅ:

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.