Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

”Jag vägrar släppa flyttprojektet”

Publicerad: 1 September 2009, 07:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Aftonbladets före detta informationsdirektör Olof Brundin blir informationschef för Schibsted Sverige – men fortsätter som Aftonbladets flyttgubbe.


I sin nya roll ska Olof Brundin vara ansvarig för all intern och extern information på Schibsted Sverige.

– Det är en otroligt spännande utmaning att få vara med i uppbyggnadsskedet av den helt nya koncern som har bildats sedan Schibsted Sverige fått gemensam ledning, säger Olof Brundin och fortsätter:

– Jag kommer att ägna mig åt koncernövergripande funktion medan tidningarnas informationschefer kommer att jobba vidare som idag, men i nära samarbete med mig.

Schibsted ska, som koncernen tidigare aviserat, spara en miljard norska kronor i år. Det innebär att Olof Brundins nya jobb riskerar att handla om hur man ska kommunicera nedskärningar.

– Vi måste acceptera att det är sämre tider och försöka göra det bästa av situationen. Vi hoppas att det mesta redan är gjort. De svenska företagen inom Schibsted har gjort ett bra jobb såhär långt.

Olof Brundin som idag är 48 år jobbade som informationsdirektör på Aftonbladet åren 1998-2007. När Jan Helin tog över chefredaktörsposten utsågs Olof Brundin till "andreredaktör". Men han lämnade tidningen efter ett drygt halvår för istället bli chef för redaktionell utveckling på tidningens ägare Schibsted. Hans första projekt blev att  överse Aftonbladets flytt. Ett projekt som ännu inte är avslutat och som Olof Brundin vägrar att släppa.

– Jag har bett om, och fått klartecken för, att få fortsätta vara ytterst ansvarig för det projektet. Jag tycker att det är så spännande, det vill jag inte släppa, säger Olof Brundin.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.