Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökDagspress

”Jag kanske lämnar mediebranschen”

Publicerad: 10 Maj 2011, 11:47
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

För dagensmedia.se berättar Johan Ståhl om bakgrunden till sin avgång, relationen med Bonnier och om nästa steg i karriären.


Ämnen i artikeln:

BonnierJohan StåhlSydsvenskan

I 15 år har han jobbat inom Bonnier. I sju år, varav snart fem som koncernchef, har han arbetat för Sydsvenskan.

Enligt Johan Ståhl är beslutet, att han nu väljer att lämna jobbet som vd för Sydsvenskan och SDS-koncernen, helt hans eget.

– Det är ett beslut som har växt fram under en längre tid och jag har även fört samtal med Bonnier om detta en längre tid. Jag är 35 år och känner efter 15 år inom Bonnier att det är dags att gå vidare. Jag vill få chansen att göra något annat, kanske även gå in i andra branscher.

Ska du lämna mediebranschen alltså?

– Det ska man aldrig säga definitivt. Men som det är nu har jag en del idéer och är inne i vissa processer. Det kan bli så att jag går in i en annan bransch.

Men du lämnar Bonnier helt?

– Ja.

Bonniertidningen Resumé uppgav att du "tvingades bort", stämmer det?

– De har sina spekulationer, men hade det varit så hade jag sagt det. Detta är ett beslut som växt fram och helt och hållet är mitt eget. Vi skiljs åt i största vänskap. Jag har inget ont att säga om Bonnier, och jag tror inte de har något ont att säga om mig.

– En viktig del är också att det nu går framåt och vi tjänar pengar igen, efter den värsta lågkonjunkturen på mycket länge.

När berättade du för Bonnier att du vill sluta?

– Jag vill inte gå in på exakta dagar. Men det var för en tid sedan. De har haft gott om tid för att förbereda sig inför detta.

Personalen skulle ha informerats om Johan Ståhls avgång i morgon, onsdag. Men efter att Resume.se publicerat nyheten under tisdagseftermiddagen valde Sydsvenskan att skicka ut ett pressmeddelande om förändringen.

Klockan 15 i dag, tisdag, hålls ett blixtinsatt personalmöte med anledning av Johan Ståhls avgång.

Johan Ståhl ska stanna på sin post tills en efterträdare finns på plats. Rekryteringen uppges ha inletts.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev