Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Jag har Tua att tacka för mycket"

Publicerad: 28 September 2009, 12:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:13

Tua Lundström blir ihågkommen som en färgsprakande chef med stort yrkeskunnande. "Jag hade den största respekt för henne som yrkeskvinna och människa", säger Johan T Lindwall.


Det är många som minns Tua Lundström med värme och stor respekt. En av dem är Daniel Nyhlén som arbetade för henne på Se & Hör. 

– Det är oerhört tråkigt att höra. Hon var en färgsprakande chef på många sätt och tvekade aldrig att gå i konflikt med kändisar. Hon var inte en person som likt många andra chefer blev imponerad av kändisar, säger han när han nås av beskedet.

Daniel Nyhlén minns särskilt redaktionsmöten där Tua Lundström gjorde klart arbetssituationen för redaktionen:

– När det var mycket kackel och alla ville ha sin vilja fram kunde hon resa sig upp på redaktionsmötet och säga att en tidningsredaktion inte är en demokrati utan en diktatur där chefredaktören bestämmer.

Under Daniel Nyhléns tid på Se & Hör jobbade många profilerade reportrar på tidningen. Bland andra Johan T Lindwall. I går nåddes han av nyheten om Tua Lundströms bortgång.

– Jag har vetat en längre tid att Tua har varit sjuk och det har verkligen berört mig djupt. Jag hade den största respekt för henne som yrkeskvinna och människa och ångrar att jag inte hade mer kontakt med henne på senare år. Jag har henne att tacka för mycket, säger han.

Samtidigt som hon kunde vara temperamentsfull beskriver Johan T Lindwall henne som oerhört generös mot människor i hennes närhet. När han sa upp sig från Se & Hör arrangerade Tua Lundström en stor avskedsfest för honom.

– Vi kunde många gånger träta men det slutade alltid med att hon gav mig en kram. En gång kom jag inte så tidigt till jobbet som jag borde. Det hade vi olika uppfattningar om. Jag förklarade då att om jag ville börja tidigt hade jag blivit bagare. Hon skrattade och berättade om det i flera år efteråt.

I samma tidningsfamilj som Se & hör ingår också svensk Damtidning. Karin Lennmor är chefredaktör på tidningen och berättar att hon träffade Tua Lundström på olika möten som rörde tidningarna.

– Jag hade en väldig respekt för henne, hon vågade sticka ut hakan och stå för sina åsikter, säger hon.

Camilla Olsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.