Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

”Jag har ingen aning om vad jag ska göra”

Publicerad: 23 juni 2009, 08:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

Citys avgående chefredaktör Mikael Nestius drömmer om att skriva böcker. Men först blir det MBL-förhandlingar.


Mikael Nestius slutar på City när Bonnier Tidskrifter tar över utgivningen.

– I och med de förändringar som görs nu finns det inte skäl för mig att vara kvar. Dessutom kan det efter sex år med City vara dags att göra något annat och lämna över. Jag tror att de stora förändringarna som City har gjort är bra, men nu får någon annan berätta om dem, säger Mikael Nestius.

Vad tycker du om den tidning som du lämnar?

– Jag är stolt över tidningen och tycker att vi har gjort ett fantastiskt jobb. Jag tror på tvådagarsutgivningen och det redaktionella koncept som vi har nu.

Vad kommer ändras när Bonnier Tidskrifter tar över?

– Det är egentligen inte min sak att prata om, men vad jag förstår tycker de att det nuvarande redaktionella upplägget är bra. Men de kommer givetvis att försöka hitta synergier med de andra tidskrifterna i förlaget, för att dra ner kostnaderna.

Vad ska du göra nu?

– Jag har ingen aning. Först ska jag avsluta det här, med MBL-förhandlingar med facket vilket nog lär ta sin tid. Därefter får jag sätta mig ner och diskutera med både gamla och nya arbetsgivare.

Så det är inte säkert att du stannar inom Bonnier?

– Nej. Vi har diskuterat några uppdrag, men det finns inga konkreta förslag.

Vad vill du göra?

– Man har alltid drömmar, men det är inte alltid de är ekonomiskt försvarbara. Jag vill gärna skriva fantastiska reportage och böcker eller magiska dokumentärserier. Men tiden får utvisa, jag är öppen för allt, antingen som anställd eller i egen regi. Jag är en entreprenör i grunden. 

Hur känns det att lämna City?

– City var ju min idé från början men nu har jag varit här så länge, så för egen del känns det bra att göra något annat. Tidningen behöver nytt blod, det är inte bra att göra samma sak för länge. Men det känns tråkigt att så många har tvingats lämna tidningen, och att ännu fler måste sluta nu. Många människors liv vänds upp och ner.

Finns det en framtid för City?

– Det tror jag absolut. Det kommer att ta ytterligare ett tag innan turbulensen har lagt sig, men det finns definitivt en framtid för gratistidningar. Ägarna måste dock orka hålla ut ett tag till, City kommer fortsätta att kosta pengar.

– Jag tror på papperstidningens framtid, trots problemen, som inte bara drabbat gratistidningarna. Affärsmodellen med en läst papperstidning och en betald annons är svår att överträffa med nya medier. På nätet har det visat sig svårare att sälja saker på annonser.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.