Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Jag har aldrig låtit någon påverka mig publicistiskt"

Publicerad: 11 juni 2009, 07:54
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:20

Expressens före detta USA-korrespondent Staffan Erfors ger nu sin version av "Erfors-affären".


Staffan Erfors tvingades lämna Expressen efter att hans privata relation till Hells Angels ex-president Thomas Möller uppdagats. Bland annat skulle han ha lånat ut en lägenhet i Malmö till ex-presidenten - uppgifter som han först förnekade.

Staffan Erfors har nu dragit igång en blogg där han bland annat berättar om sin "kärlek" till Expressen, den tidning han senare började på som praktikant år 1994. Hans intresse för tidningen väcktes redan före han kunde läsa, då hans far köpte hem tidningen vid stora nyhetshändelser, skriver han.

Han skriver också om "Erfors-affären", som han själv kallar den.

"En fråga många har ställt sig den senaste tiden har därför varit om jag handlat som journalist eller som privatperson. Jag måste medge att jag inte riktigt begriper den frågeställningen. Jag är alltid journalist. Men jag är samtidigt vän och bekant med många", skriver han.

Staffan Erfors dementerar dock att hans privata relationer skulle ha påverkat hans artiklar.

"En sak är dock säker: jag har aldrig låtit någon påverka mig publicistiskt och mycket få har försökt".

Han fortsätter:

"Frågeställningen borde därför lyda: vad är det för sorts journalister som efterfrågas? Med många eller få kontakter? Med liten eller stor livserfarenhet? Svaret visar sig säkert under åren som följer. För jag är varken den förste eller den siste att lämna tidningsvärlden under uppseendeväckande former".

Däremot har han förståelse för sin arbetsgivares agerande, skriver han.

"Men icke desto mindre inser jag att situationen blev ohållbar för Expressen, vi var tvungna att gå skilda vägar. Nu får jag återigen älska Expressen på lite avstånd, som när jag var sju år".

Dagensmedia.se har upprepade gånger sökt Staffan Erfors.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.