Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Jag förstår att folk är upprörda"

Publicerad: 24 november 2011, 15:07
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

Sydsvenskans vd Lars Dahmén säger till dagensmedia.se att han förstår de anställdas upprördhet över föregående vd:ns avgångsvederlag.


Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskan

Uppgiften om att Sydsvenskans förre vd Johan Ståhl har fått bonus och avgångsvederlag på ungefär 10 miljoner kronor har väckt stor upprördhet hos de anställda på tidningen som just nu är mitt uppe i ett omfattande sparprojekt.

Sydsvenskans nuvarande vd, Lars Dahmén, säger till dagensmedia.se att han förstår reaktionerna.

– Jag förstår att folk är upprörda. Det är mycket pengar och inte den sortens avtal som vi skulle skriva idag, säger han och fortsätter:

– Samtidigt så är de förändringar som vi gör på företaget just nu långsiktiga och av en helt annan omfattning än ett enskilt avtal.

Du har valt att kommentera reaktionerna men inte själva avtalet, varför det?

- Jag kommenterar gärna det som händer på Sydsvenskan nu, men inte själva avtalet. Det skrevs ju för länge sedan och är inte något som vi som är på tidningen nu är engagerade i. Jag kan ju inte kommentera ett avtal som jag inte har sett, och det förstår alla.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.