Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Jack Werner till SvD

Publicerad: 28 februari 2022, 12:10

Jack Werner har profilerat sig inom ämnen som källkritik och spökhistorier.

Foto: Banfa Jawla/Svenska Dagbladet

Jack Werner ansluter till Svenska Dagbladet för att skriva för kultursidorna och bli en del av tidningens satsning på poddar.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetToppnyheter eftermiddag

Journalisten, föreläsare, författaren och poddaren Jack Werner rekryteras till Svenska Dagbladet där han främst kommer skriva artiklar för tidningens kultursidor. 

– Jack Werner är en skicklig berättare och stilist, med förmåga till skarpa och nyansrika analyser av vår tid. Det är väldigt roligt att han nu kommer att bidra till SvD Kultur, och därmed till att ge våra läsare nya insikter och perspektiv, säger SvD:s kulturchef Lisa Irenius, i ett pressmeddelande. 

2014 tilldelades Jack Werner, Linnéa Jonjons och Åsa Larsson Stora Journalistpriset i kategorin Årets förnyare för Viralgranskaren. Han leder även sedan 2015 Sveriges Radios ”Creepypodden”. 

– Det fina med journalistiken är att den kan ta en var som helst, och efter en längre tid av att kommentera och krönikera har jag börjat längta efter att återgå till att berätta igen. Jag har länge, och med stigande intresse, följt hur Svenska Dagbladet byggt om och upp sin redaktion, och är glad och hedrad att få göra min egen lilla nystart här, säger Jack Werner, i ett pressmeddelande.

Rekryteringen är en del av Svenska Dagbladets stora förändringsresa som bland annat har inneburit en hel del nya medarbetare. Det har också resulterat i ett ännu större fokus på poddar och Jack Werner kommer även vara en viktig del i tidningens dokumentära poddberättande framåt. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev