Jack Werner ny krönikör för DN

2017-04-21 13:32  
Jack Werner ny krönikör på Dagens Nyheter. Foto: Press

Dagens Nyheter knyter till sig viralgranskaren Jack Werner.

Journalisten Jack Werner, kanske mest känd som reporter för Metros Viralgranskaren, tar plats i Dagens Nyheters stall av krönikörer.

För Dagens Nyheter kommer han skriva om saker som rör falska nyheter, viralgranskning och "felaktigheter på internet".

– Internationellt görs det väldigt mycket forskning kring det som brukar kallas "fake news". Den visar att det finns nästan lika många sorters felaktigheter som det finns anledning att sprida felaktigheter. Det ska bli fascinerande att försöka betrakta den forskningen i ljuset av vad som finns i våra egna sociala medie-flöden, säger Jack Werner till Dagens Media.

Han säger även att Dagens Nyheter har varit den tidning som visat störst intresse för att diskutera sin egen roll i informationsspridningen efter terrordådet på Drottninggatan.

– Därför är det extra roligt att få skriva i en tidning som tar dessa frågor på stort allvar.

Han kommer skriva krönikor två gånger i månaden och den första krönikan publiceras digitalt kommande måndag. Tanken är att hans krönikor ska vara kopplade till aktuella nyhetshändelser som ingår i hans ämnesområde.

Jack Werner arbetade två år på Metro innan han lämnade tidningen för Dagens Industri.

2014 vann han och kollegorna Linnéa Jonjons och Åsa Larsson Stora journalistpriset i klassen "Årets förnyare" för Metros Viralgranskaren.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt