söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Jack Werner lämnar Metro – går till Dagens Industri

Publicerad: 4 mars 2015, 08:03
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Jack Werner, som var med och drog igång Metros prisade viralgranskare, har sagt upp sig. Istället ska han börja jobba på Dagens Industri som även värvar Daniel Goldberg.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

DT

Dante Thomsen


Jack Werner har arbetat på Metro i snart två år och i höstas vann han tillsammans med kollegorna Linnéa Jonjons och Åsa Larsson Stora journalistpriset i klassen "Årets förnyare".

Nu väljer han att lämna tidningen. Istället ska han börja arbeta på Dagens Industri där han ska vara med och starta upp en ny sajt om tech, startups och nätkultur.

Jack Werner säger till Dagens Media att det under hösten har dykt upp ett antal jobberbjudanden som varit värda att tänka på.

– Metro har varit, och är, en så fruktansvärt bra arbetsplats. Det krävs en hel del för att sluta här. Men att få vara med om att starta och utforma något nytt var för lockande för att säga nej till, säger han till Dagens Media.

Än har den nya sajten inget namn. I alla fall inget namn som grundarna vill gå ut med.

– Vi vill gärna ha inspel där, säger Jack Werner.

Jack Werner gör sin sista arbetsdag för Metro fredagen den 20 mars. Han börjar på Dagens Industri veckan efter.

Vad kommer du minnas mest från din tid på Metro?

– Det är hela processen som började med ”Veronika” och slutade med Viralgranskaren. Det har varit en ynnest att få jobba med att dra i trådar på det sätt som jag fått göra här. Mina kollegor är och har varit fantastiska. Stämningen på redaktionen har varit fantastisk att jobba i. Metro har, utan att överdriva, varit den absolut bästa arbetsplatsen i mitt arbetsliv.

Jack Werner vill inte gå in på exakt vilken roll han får på DI, förutom att han blir en av grundarna till den nya sajten.

DI värvar även Daniel Goldberg, som bland annat arbetat på IDG och varit medförfattare ”Minecraft” om Markus ”Notch” Persson, till den nya sajten.

– Jag kommer att få möjligheten att skriva långa vindlande berättelser om grejer på nätet. Det är något jag inte haft möjlighet att göra så mycket under den senaste tiden när jag jobbat mycket med Viralgranskaren.

Tidigare i veckan lanserade DI-avhopparna Olle Aronsson och Stefan Lundell sajten Breakit, som ska bevaka svenska techbolag och startups.

Jack Werner vill inte kommentera ifall DI:s nya sajt ska konkurrera med Breakit.

– Det får du fråga dem på DI om.

Kristoffer Rengfors är tillförordnad chefredaktör på Metro som i dag enbart består av en digital redaktion.

– Jack Werner har varit med och infört främst ett annat tänk kring hur vi ser på digitala nyheter. Där har hans tankar om var man hittar nyheter och hur man granskar dem smittat av sig på hela redaktionen och stärkt oss, säger Kristoffer Rengfors till Dagens Media.

Vad säger du om att han slutar?

– Jag är stolt över att vi kunnat fostra en sådan talang. Han skulle egentligen vara sociala medier-redaktör när han kom men vi upptäckte rätt snart att hans största talanger låg på annat håll. Han visar att om man har egna idéer och ett starkt driv så får man på Metro plats att växa och utvecklas på rekordtid. Jag värdesätter honom både som journalist och person och kommer såklart att sakna en superfin kollega.

Ska han ersättas på något sätt?

– Hans tjänst som sociala medier-redaktör har sedan tidigare överförts på Pontus Tengby som är utvecklingsredaktör för sociala medier. Vi rekryterar ju på löpande band nu och letar hela tiden efter duktiga och idérika journalister men vi kommer inte att leta efter en exakt ersättare som ska göra samma sak. Vi letar hela tiden efter nya saker, nya idéer.

Vad händer med Viralgranskaren nu?

– Inget egentligen. Den fortsätter precis som vanligt. Arbetet görs av hela redaktionen precis som tidigare. Förhoppningsvis plockar vi hem ännu ett pris för den redan på MEG imorgon.

Peter Fellman är chefredaktör på DI:

" Vi är mycket glada över ovan och ser fram mot att kunna berätta mer om detta vartefter arbetet fortgår under våren", skriver han i ett mejl till Dagens Media.

LÄS ÄVEN:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev