Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Internt bråk om Aftonbladets läsarfråga

Publicerad: 29 augusti 2011, 12:31
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:00

Arne Hegerfors har gjort folk rejält upprörda med sitt uttalande om att kvinnor inte förstår sig på fotboll. Nu har hanteringen av grodan också lett till intern debatt på Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Det är i kvällens avsnitt av Kanal 5-programmet "4 stjärnors middag" som tv-kommentatorslegendaren Arne Hegerfors säger att "fotboll är för komplicerat för kvinnor".

– Hockey är en tjejidrott för den är lättare att förstå och är lite roligare, det händer saker hela tiden. Fotboll är lite mer transportsträckor, du måste kunna mer och förstå mer, säger Arne Hegerfors i programmet.

Uttalandet ledde till en artikel i Aftonbladet, som också ställde läsarfrågan "Är fotboll för komplicerat för kvinnor?".

En läsarfråga som lett till ett stor upprördhet i de sociala medierna.

– Vad är det för jävla frågeställning Aftonbladet? Skäms, skriver Nyheter24:s nyhetschef Eric Rosén på Twitter.

Men det är inte bara i de sociala medierna som läsarfrågan debatteras. Också internt på Aftonbladet får tilltaget kritik.

– Folk på Twitter spyr galla över frågan. Man får ju skämmas, skriver en medarbetare i internmejlen, som dagensmedia.se tagit del av.

Personen får medhåll av flera kollegor och en annan medarbetare menar att det framstår som att det är Aftonbladet som tycker att kvinnor inte förstår sig på fotboll.

– Vi skulle ju aldrig ställa frågan "Tror du att förintelsen hände på riktigt?", eller "Är det rätt att våldta?", skriver en annan medarbetare. 

För att blidka irritationen har nu webbredaktion ändrat svarsalternativen för att förtydliga att det är Arne Hegerfors som står bakom påståendet.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.