Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Inrikes blir affärsmagasin

Publicerad: 28 Maj 2010, 08:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:49

Travel Medias Inrikes går i graven och återuppstår med ny inriktning och ny redaktör. Nu heter den Affärsresemagasinet.


Ämnen i artikeln:

Travel Media

– Vi har varit otydliga. Nu inriktar om mer mot affärsresenärer och privatpersoner som reser ofta, säger Francois G Lima, försäljnings- och marknadschef på Travel Media.

Ny redaktör är Aleksander Kovacevic, tidigare journalist på SVT och redaktör för Norwegians och Arlanda Express tidningar.

– Han visade på sunda åsikter och ifrågasatte vår syn på affärsresenären. Man tror lätt att det handlar om kostymnissar i 45-årsåldern, men en affärsresenär kan lika gärna vara en hipp mediebyråmedarbetare eller något helt annat, säger Francois G Lima.

Affärsresemagasinet därför innehålla artiklar om näringsliv, tjänstebilar och investeringstips, blandat med livstilsmaterial och mjukare ämnen, enligt Francois G Lima. Nya krönikörer är bland andra Niclas Olovzon, grundare av sponsringsbyrån S&B, modejournalisten Agnes Braunerhielm och motorjournalisten Ronny Svensson.

Upplagan ökar från 40 000 till 45 000 exemplar. Tidigare har tidningen funnits i inrikesgaten på Arlanda och Bromma flygplats, men nu utökas distributionen till utrikesgater och businesslounger. Dessutom börjar Travel Media sälja prenumerationer. 450 kronor för tio nummer.

– Vi har fått ett flertal förfrågningar och det vore dumt att inte ta den möjligheten att tjäna mer pengar, utöver annonsförsäljningen, säger Francois G Lima.

Redan nu annonserar framför allt b2b-företag i tidningen, vilket är en del av förklaringen till omgörningen, enligt Francois G Lima.

– Tidigare har vi inte haft särskilt mycket business-innehåll.

Med den nya tidningen följer också nya sajten affarsresemagasinet.se. I och med lanseringen kommer tidningen att marknadsföras mer än tidigare, både i form av samarbeten och medieköp.

– Målet är att bli de främsta i segmentet,  Francois G Lima.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Travel Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.