fredag22 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ingvar Näslund tar över Tidningar i Norr

Publicerad: 22 mars 2021, 09:22

Ingvar Näslund tar över Tidningar i Norrs fyra egna prenumererade fådagarstidningar, Lokaltidningen, Mellanbygden, Nordsverige samt Västerbottningen. Foto: Per Landfors

Den 1 april tar Ingvar Näslund formellt över som chefredaktör och ansvarig utgivare för Tidningar i Norrs titlar Nordsverige, Västerbottningen, Lokaltidningen och Mellanbygden.

Ämnen i artikeln:

VK MediaSVTDagspress

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Före årsskiftet meddelade Ingvar Näslund att han skulle lämna SVT Västerbotten, där han varit redaktionschef och ansvarig utgivare för nyhetsverksamheten. En roll som Karin Wiechel fick ta över.

Nu står det klart vad han ska göra framåt. Från och med den 1 april är det nämligen Ingvar Näslund som kliver in som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för titlarna Nordsverige, Västerbottningen, Lokaltidningen och Mellanbygden inom Tidningar i Norr.

– Ingvar Näslund är en oerhört rutinerad redaktionell ledare som dessutom bottnar väl i samtliga titlars utgivningsområden. Vi är mycket glada att nu få honom ombord, säger Jimmie Näslund, styrelseordförande i Tidningar i Norr och koncern-vd för huvudägaren VK Media, i ett pressmeddealande.

Det var i februari i år som VK Media köpte en majoritet av Tidningar i Norr. I samband med det aviserades också att dåvarande vd och ansvarig utgivare Bodil Resare lämnar bolaget.

LÄS OCKSÅ: VK Media köper majoritet av Tidningar i Norr: ”Potential till merförsäljning”

Ingvar Näslund ansluter till Tidningar i Norr i dag måndag och vid månadsskiftet tar han över formellt som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare. Ett uppdrag han har åtminstone fram till och med den 31 oktober.

– Tidningar i Norrs fyra tidningstitlar är alla unika journalistiska satsningar i en del av landet som jag har stor förkärlek till. Jag har följt deras arbete från sidan och imponerats av deras publicistiska vilja att bedriva lokal och nära journalistik i områden som annars lätt hamnar i medieskugga. Den ambitionen kan man bara applådera, säger Ingvar Näslund, i en kommentar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev