lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Inger Arenander till SvD

Publicerad: 20 november 2020, 12:35

Inger Arenander har en gedigen bakgrund inom svensk politikbevakning. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD

Svenska Dagbladet knyter till sig politikreporter Inger Arenander.

Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioEkotDagspress

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Våren 2019 sade Inger Arenander upp sig från Sverige Radio för att gå i pension, nu blir hon istället en del av Svenska Dagbladets nyhetsredaktion. Rekryteringen beskrivs som en viktig del i Svenska Dagbladets utvecklingsarbete där tidningen sedan ett år tillbaka genomgått ett större förändringsarbete för att ta en ny position.

I det arbetet ingår bland annat att stärka läsarrelationen och leva upp till läsarnas krav och förväntningar av en modern tidning online. 

LÄS MER: Svenskans största satsning på tio år – här är planen

– Med den här rekryteringen får vi tillgång till en av landets absolut främsta intervjuare och stärker SvD:s politikbevakning ytterligare, säger redaktionschef Martin Ahlquist, i ett pressmeddelande. 

Inger Arenander började som politikreporter på Ekot 1984 och har arbetat större delen av sitt yrkesliv på Sveriges Radio. Hon var bland annat med och startade Ekots ”Lördagsintervju” och har även agerat inrikespolitisk kommentator för Ekots räkning under många år.

– Jag kan inte tänka mig en mer spännande och intressant tid att följa svensk inrikespolitik än nu. Sverige brottas med stora och komplicerade frågor och redan pågår en skarp strid om hur landet ska styras efter nästa val, säger Inger Arenander, i ett pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev