Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ingen ny chefredaktör utsedd på Jönköpings-Posten

Publicerad: 17 maj 2022, 08:31

Carl-Johan Bergman, chef för redaktionell verksamhet på Bonnier News Local och Herman Nikolic, ny chefredaktör för Hallandsposten.

Foto: Mikael Hellsten / Pressbild

Det finns ingen deadline för när en ny chefredaktör ska vara på plats – efter att Herman Nikolic lämnar Jönköpings-Posten. ”Vi skyndar långsamt”, säger Carl-Johan Bergman, chef för redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

Jönköpings-PostenHallandspostenBonnier News LocalNyheter

Efter Bonnier News köp av Jönköpings-Posten och dess systertidningar 2020 blev Herman Nikolic chefredaktör. Efter två år på posten tillkännagav han sent förra veckan att han slutar som chefredaktör för Jönköping Posten/Jnytt. 

– Att vara chefredaktör i sin egen hemstad är egentligen drömjobbet som journalist, och så har jag nog känt hela tiden också. Samtidigt är jag lite sådan som person att jag vill testa nytt, se mer, lära känna fler. Och ska man någon gång lämna, då ska man lämna när det känns bra. Så tycker jag att det känns på JP och Jnytt just nu, sade Herman Nikolic till den egna tidningen i torsdags.

LÄS OCKSÅ: Herman Nikolic till Hallandsposten

Han kommer nu att bli chefredaktör för Hallandsposten. Men inte förrän Bonnier hittar en ersättare till honom. Enligt Carl-Johan Bergman, chef för redaktionell verksamhet på Bonnier News Local, har de ”inget slutdatum för rekryteringen” och Herman Nikolic kommer därför att fortsätta på posten. För Dagens Media berättar han att de kommer att sätta ut en annons om jobbet i veckan.

– Det är ett oerhört viktigt uppdrag, så vi skyndar långsamt. Jag önskar att tänkbara namn på den korta listan ska vara på plats inom två veckor. Annons för uppdraget går ut i början av denna vecka, sedan får processen ta den tid som den behöver, säger han.

 

”Vi kan alltid skruva på saker”

Carl-Johan Bergman hyllar Herman Nikolic och redaktionens insatser de senaste två åren.

– Tillsammans med sin redaktion har Herman gjort en fantastisk resa de senaste två åren. Dels ur ett upplageperspektiv, dels ur det rent journalistiska perspektivet. JP/Jnytt mixar granskningar och fördjupningar med breaking news-bevakning och de stora historierna om det lilla. JP/Jnytt har fokuserat på att vara tidningen nummer ett i sitt området, och har lyckats med väldigt, väldigt mycket, säger han.

Vilka egenskaper söker ni i en efterträdare?

– JP/Jnytts nya chefredaktör ska vara en stark publicist, som ska kunna blanda operativt arbete med strategiskt arbete, och det med stort engagemang för lokaljournalistiken. JP/Jnytts nya chefredaktör ska driva förändring med örat mot marken, både internt och ut mot läsarna. Det är ett uppdrag som kräver hjärta och engagemang, tillsammans med uthållighet. Det är ett väldigt spännande jobb. Jönköping med omnejd växer ju och mycket spännande händer där, säger han.

Finns det förändringar från ledningshåll man önskar göra på JP?

– Nej, inget konkret för tillfället. Sedan är det givetvis så att vi alltid kan skruva på saker. Det är naturligt. Medarbetarna på JP/Jnytt gör ett väldigt starkt jobb och det ska givetvis fortsätta framåt för att vi ska hitta nya prenumeranter och därmed växa.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev