Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag03.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Inga lejon i Press

Publicerad: 20 Juni 2012, 18:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:18

Svenska byråer har under flera år misslyckats med att ta fram vinnande printreklam. Inte heller i år blev det något lejon i Press.


Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2012

I år fick de svenska byråerna nöja sig med en enda nominering i Press, som Åkestam Holst och Audi låg bakom, av 84 inskickade bidrag.

Och printkategorin har under fler år gäckat de svenska byråerna.

De tre senaste åren har de svenska byråerna inte ens blivit nominerade i Press.

2008 hade Sverige två bidrag på shortlist, men 2007 var inte heller något svenskt bidrag nominerat i Press. Bättre såg det ut 2006 då hela elva bidrag nominerades.

Det blev dock inga vinster. Och alltså ingen vinst i år.

Årets stora vinnare i Press är däremot Benetton och klädkedjans italienska reklambyrå Treviso.

Byrån vinner Grand Prix för tre enheter ur den berömda ”Unhate”-kampanjen där bland annat Palestinas president Mahmoud Abbas och den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu ses kyssa varandra, och Frankrikes Nicolas Sarkozy kysser Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Kampanjen skapade en hel del rabalder när den släpptes i november förra året och Benetton tvingades att dra tillbaka den.

– Kampanjen motverkar hat runt om i världen, den skickar ett budskap om tolerans och det känns lite som om Benetton gör comeback i och med detta, sade juryns ordförande Khai Meng Tham vid dagens presskonferens.

– Idén är stark och går rakt in i hjärtat, den är modig och ger ett starkt emotionellt genomslag. Samtidigt har kampanjen skapar global debatt som visar att vi genom reklam kan bidra till att göra världen lite bättre.

Kolla in alla vinnare i dokumentet här uppe till höger.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Cannes Lions 2012

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.