Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Inga extrapengar till Alingsås Tidning

Publicerad: 25 september 2019, 05:50

Krisande Alingsås Tidning får inget utökat driftsstöd. Det beslutar Mediestödsnämnden.


Ämnen i artikeln:

MediestödsnämndenAlingsås TidningPresstöd

Dagens Media har tidigare rapporterat om den ekonomiska krisen för Alingsås Tidning, som bland annat gjort att företaget inte kunnat betala distribution eller de anställdas pensionsavgifter. Det har bland annat lett till att pappersutgåvan inte har kunnat ges ut.

Alingsås Tidning är sedan tidigare bevijlade 2 351 000 kronor i driftsstöd för 2019 och ansökte nu om ytterligare driftstöd.

Enligt Mediestödsnämnen uppfyller dock inte Alingsås Tidning kraven på en hushållstäckning under 30 procent de senaste tre åren, och avslår därför bolagets ansökan.

I ett mejl till GT skriver ägarfamiljen Michelsen att man planerar att överklaga beslutet.

”Vi är mycket besvikna över att Mediestödsnämnden inte beviljat Alingsås Tidning (AT) Allmänt Driftstöd. Som anledning uppger man att AT i utgivningskommunen, enligt TS Mediefakta AB, ligger på en täckningsgrad på 32 procent, vilket är över gränsen 30 procent för att erhålla Allmänt Driftsstöd. Enligt SCB:s uträkningar understiger hushållstäckningen 30 procent i utgivningskommunen, och ligger på 25-28 procent. Vilket då skulle ge Allmänt Driftstöd. Nämnden har valt att följa TS Mediefaktas beräkningar.”

LÄS ÄVEN:
Stopp för Alingsås Tidning
Alingsås Tidning trycks igen
Ingen papperstidning under tisdagen
Alingsås Tidnings framtid kan avgöras i eftermiddag 

Madeleine Nilsson

Reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.