onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Inga-Britt Ahlenius och Patrik Oksanen till SvD

Publicerad: 1 oktober 2020, 08:48

”Jag har mycket stor respekt för den intellektuella spänst och den oräddhet att spräcka åsiktskorridoren som präglar ledarsidan”, säger Inga-Britt Ahlenius.

Foto: Malin Hoelstad/SvD

Inga-Britt Ahlenius och Patrik Oksanen blir nya kolumnister på Svenska Dagbladets ledarsida.

Ämnen i artikeln:

SvD

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Inga-Britt Ahlenius har som bekant varit generaldirektör och chef för Riksrevisionsverket samt arbetat som undergeneralsekreterare i FN, chef för avdelningen för utvärdering, revision och undersökningar.

– Jag har mycket stor respekt för den intellektuella spänst och den oräddhet att spräcka åsiktskorridoren som präglar ledarsidan. Det känns mycket uppfordrande med detta krävande sällskap alldeles i närheten, säger hon, i ett pressmeddelande. 

Patrik Oksanen har tidigare varit politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning och utmärkt sig inom bland annat säkerhetspolitik och försvarsfrågor. 

– Förhoppningsvis kan jag tillföra perspektiv som bidrar till förståelse av vår tid i ett brett säkerhetspolitiskt perspektiv. Sverige befinner sig i en gråzon mellan krig och fred, något som Säpo och MUST konstaterat tidigare, och det ställer helt andra krav på oss och vårt samhälle än vad vi är vana med efter det senaste kvartsseklet, säger Patrik Oksanen, i ett pressmeddelande.

Patrik Oksanen publicerar sin första kolumn på lördag denna vecka medan Inga-Britt Ahlenius gör premiär den 15 oktober. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev