Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Infopaq stäms av TT: "De har spelat fult"

Publicerad: 7 Mars 2012, 09:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

TT stämmer omvärldsbevakningsbolaget Infopaq, kan dagensmedia.se avslöja. Anledningen är att Infopaq vägrat att betala merparten av sina räkningar under 2011.


Ämnen i artikeln:

infopaqTT

Stämningsansökan avser fyra fakturor och ett belopp på drygt 2 miljoner kronor. Pengar som TT nu alltså vänder sig till tingsrätten för att få tillbaka.

– Vi har haft en lång relation med Infopaq, men de har valt att inte följa de avtal som vi ingått. Någonstans kommer man till vägs ände där man inte kan diskutera eller förhandla längre och då var vi tvungna att göra så här, säger Ulf Karlsson, affärsområdeschef på TT Monitor.

Det aktuella avtalet, som innebär att Infopaq ska betala drygt 733 000 kronor i kvartalet för TT:s nyhetsförmedling, tecknades av parterna redan 2006.

Konflikten tog fart först när Infopaq valde att inte betala hela fakturan för det första kvartalet 2011. Enligt Infopaqs nytillträdde vd Martin Alsander tar TT ett överpris, vilket gagnar konkurrenten Retriever – som har TT som majoritetsägare.

– Vi tycker att TT har spelat fult genom att ta mer betalt än vad de borde. De ska inte kunna utnyttja sin position genom att sätta ett superhögt pris för oss. Det är klart att vi känner oss missgynnade, säger han till dagensmedia.se.

Ulf Karlsson ger dock inte mycket för anklagelserna.

– Det finns inte en chans i världen att vi skulle kunna ta ett för högt pris av dem. TT har befunnit sig i en monopolistisk situation sedan tidigt 1900-tal och skulle vi ha en skev prissättning skulle Konkurrensverket sätta dit oss så att det bara visslar om det. Det finns inte en chans i världen, säger han och fortsätter:

– En av grundteserna i TT:s uppbyggnad är att vi har en konsekvent och korrekt prissättning. Däremot så ville den tidigare ledningen på Infopaq att vi skulle visa alla prislistor för dem och så fungerar det ju inte.

Martin Alsander kontrar:

– Även om det är samma prissättning så får de ju tillbaka pengarna genom att de är delägare i Retriever.

Enligt Martin Alsander har Infopaq redan förberett sig för att gå till Konkurrensverket med samma ärende.

– Jag tror att Konkurrensverket kommer att se ganska allvarligt på det här. Men förmodligen slutar det med att vi sitter oss ner tillsammans och tittar på det här en gång till.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

infopaqTT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.