Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Inbrott i Sydsvenskans lokaler i Malmö

Publicerad: 11 januari 2021, 07:25

En man bröt sin på Sydsvenskans redaktion i Malmö på söndagsförmiddagen. Mannen lyckades fly när han upptäcktes av väktare.

Foto: Getty Images + Dagens Media (montage)

En man bröt sin på Sydsvenskans redaktion i Malmö på söndagen. Mannen lyckades fly när han upptäcktes av väktare.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Det var vid halvtiotiden på söndagsförmiddagen som en polis kom till Sydsvenskans redaktion på Rådmansgatan efter att en obehörig man hade tagit sig in på tidningens redaktion. Det rapporterar Aftonbladet. I samma hus återfanns även Kvällspostens och TT:s respektive redaktioner.

Enligt tidningen var det patrullerande väktare som upptäckte mannen som dock lyckades fly. Han ska i samband med flykten ha hotat väktaren med ett vad som sannolikt var en kofot, skriver Aftonbladet. 

Därefter ska han ha lyckats ta sig ur lokalen och flera polispatruller och helikopter har sökt efter den misstänkte. Ingen har ännu gripits men Malmöpolisen rubricerar händelsen som inbrott.

Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje säger till Aftonbladet att det inte ska ha riktats något hot mot redaktionen: 

– Det finns inget som tyder på det. Väktaren ropade till medarbetarna som i sin tur larmade polisen. Ingen av våra medarbetare har varken sett eller kommit i kontakt med gärningsmannen, vilket vi är glada för. Men det klart att något sådant här är obehagligt, säger Jonas Kanje till tidningen. 

Han tillägger att händelsen ”är väldigt allvarlig” och att det drabbar tidningen ekonomiskt negativt. Sydsvenskan ska nu ta reda på hur gärningsmannen tog sig in på redaktionen. Den senaste tiden ska det, enligt Aftonbladet, ha skett flera inbrott i byggnaden.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News