Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Ilska mot Lokalmedia Nu

Publicerad: 4 September 2009, 09:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:15

Lokalmedia.nu sparkade fyra journalister - och sökte ersättare genom ett bemanningsföretag. "Hanteringen är omoralisk", säger en av medarbetarna till Journalisten.


Lokalmedia Nu ger ut titlarna Finnveden.nu, Höglandet.nu och Jönköping.nu. Bolaget ägs av bland andra Lars Weiss och Sjätte AP-Fonden.

I början av sommaren varslade förlaget fyra journalister, vilket utgör halva arbetsstyrkan. Nu söker Lokalmedia Nu två nya medarbetare via ett bemanningsföretag.

Monica Karlsson, är journalistklubbens ordförande på tidningen:

–  Vår vd vill inte ens känna vid att det söks arbete på det här sättet. Det absurda är att vi får samtal från folk som frågar mig som personalrepresentant och glatt berättar att de söker jobb där och vill veta mer om företaget. Själv är jag uppsagd och slutar den siste oktober.

Hennes kollega Niclas Petersson, vice ordförande, misstänker att företaget i och med varslet vill bli av med obekväma medarbetare:

–  Vi har haft synpunkter på arbetsmiljön och sedan har vi insisterat på att avtal och regler ska följas. Därför är det inte förvånande att vi som förtroendevalda journalister får gå. Det är trist att man ska behöva ta sådana konsekvenser som förtroendevald.

Vd:n Mats Gunnarsson vill inte prata med Journalisten:

– Jag har inga kommentarer till det här ärendet. Det har skrivits tillräckligt om det, säger han till tidningen.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.