Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

”Illa om medarbetare känner rädsla”

Publicerad: 8 Oktober 2013, 12:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:31

Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski tar nu bladet från munnen. Till journalisten.se säger han att ”ingen redaktionsledning har intresse av att skapa en rädslans kultur”.


Ämnen i artikeln:

Peter WolodarskiDNDagens Nyheter

Dagens Media har vi upprepade tillfällen berättat om besparingarna på DN. Bland annat ska tolv erfarna journalister omplaceras mot sin vilja och exempelvis arbeta med tidningens 150-årsjubileum i en lokal utanför DN-skrapan – där den övriga redaktionen sitter.

I förra veckan gick dessutom Stockholms dagspressdistrikt till en samlad attack mot DN och liknade tidningen vid Ryan Air, samtidigt som man anklagade DN-ledningen för mobbning och utfrysning.

– Det är illa om medarbetare känner rädsla för att framföra sin mening. I tider av nedskärningar finns naturligtvis denna risk, och vi är definitivt uppmärksamma på den. Dåligt arbetsklimat leder dessutom till en sämre tidning, så ingen redaktionsledning har intresse av att skapa en rädslans kultur. Jag tror att alla chefredaktörer håller med mig om det, säger Peter Wolodarski till journalisten.se.

Nyligen havererade de lokala förhandlingarna på DN och nu väntas centrala förhandlingar mellan Journalistförbundet och Medieföretagen.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.