Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Ifrågasätt expanderar till Finland

Publicerad: 11 november 2019, 11:36

Ifrågasätt expanderar till Finland i och med att HSS Media ansluter sig.

HSS Media blir det första finska mediehuset att ansluta sig till Ifrågasätts kommentarstjänst.


Ämnen i artikeln:

Ifrågasätt

Ett fyrtiotal svenska och norska tidningar använder sig av Ifrågasätts kommentarstjänst i dagsläget. Tjänsten syftar till att hjälpa publicister med deras kommentarsfält genom aktiv moderering och användarhantering.

HSS Media, som äger Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten, blir det första finska mediehuset att använda sig av Ifrågasätts kommentarstjänst. 

Niklas Nyberg, vd och chefredaktör på HSS Media, menar att samhällsdebatten har varit en av grundstenarna koncernens tidningar.

– Samtidigt har vi liksom många andra tidningshus haft svårt att engagera en icke-anonymiserad och frisk debatt via våra nyhetssajter, trots att samhällsdebatten är både viktigare och livligare än kanske någonsin förr. Den här satsningen gör vi för att vi vill försöka lyfta nivån även på den digitala debatten och skapa diskussioner mellan våra läsare, säger Niklas Nyberg, vd och chefredaktör på HSS Media, i ett pressmeddelande.

Ifrågasätts vd och grundare, Gustav Hjärn, säger i ett pressmeddelande att samarbetet med HSS Media är ett steg mot att expandera till resten av Finland och övriga Europa.

Axel Duberg

Reporter

Ämnen i artikeln:

Ifrågasätt

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.