Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag30.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

IF Metall: "Taskigt mot en gammal dam"

Publicerad: 26 Januari 2012, 08:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:34

UPPDATERAD. IF Metall:s pressekreterare Lars Ankarfjäll är mycket kritisk till att allehanda.se intervjuat Stefan Löfvens 83-åriga mamma.


Ämnen i artikeln:

Tidningen ÅngermanlandStefan Löfven

Nyheten om att Stefan Löfven blir ny partiordförande för Socialdemokraterna exploderade i medierna i morse.

För att bekräfta uppgiften ringde Tidningen Ångermanland upp Stefan Löfvens snart 83-åriga mamma – som berättade att nyheten stämde.

Intervjun har plockats upp av flera medier och toppar bland annat Expressen, DN och Nyheter24:s sajter.

Samtidigt riktar IF Metalls pressekreterare Lars Ankarfjäll hård kritik mot att allehanda.se:

– Jag tycker att det är lite taskigt att göra så här mot en gammal dam. Håkan Juholt råkade ju ut för samma sak med massa reportrar i hans åldriga mammas trådgård, säger han till dagensmedia.se.

Han betonar dock att kritiken inte är IF Metalls officella ståndpunkt:

– Jag tycker inte att det här är lämpligt. De har gått över gränsen. Det är min högst personliga uppfattning och det kan jag stå för.

Allehanda.ses nyhetschef Marcus Melinder tillbakavisar dock kritiken:

– Stefan Löfvens mamma är en väldigt pigg dam som hade varit ute och åkt spark nu på morgonen. Vi har behandlat henne som vilken källa som helst, säger han till dagensmedia.se.

Diskuterade ni hennes ålder innan ni publicerade intervjun?

– Vi har naturligtvis diskuterat det och vi tycker att även 83-åringar ska få synas hos oss. Vi har ingen övre åldersgräns och förutsätter inte heller att man är otillräknelig bara för att man är över 80 år, säger han och fortsätter:

– Jag förstår inte varför vi går över gränsen bara för att vi ringer till en äldre människa. Det Lars Ankarfjäll lägger in i det hela är att man inte förstår vad man säger bara för att man är gammal. Så ser inte jag på det.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.