IF Metall: "Taskigt mot en gammal dam"

2012-01-26 09:26  

UPPDATERAD. IF Metall:s pressekreterare Lars Ankarfjäll är mycket kritisk till att allehanda.se intervjuat Stefan Löfvens 83-åriga mamma.

Nyheten om att Stefan Löfven blir ny partiordförande för Socialdemokraterna exploderade i medierna i morse.

För att bekräfta uppgiften ringde Tidningen Ångermanland upp Stefan Löfvens snart 83-åriga mamma – som berättade att nyheten stämde.

Intervjun har plockats upp av flera medier och toppar bland annat Expressen, DN och Nyheter24:s sajter.

Samtidigt riktar IF Metalls pressekreterare Lars Ankarfjäll hård kritik mot att allehanda.se:

– Jag tycker att det är lite taskigt att göra så här mot en gammal dam. Håkan Juholt råkade ju ut för samma sak med massa reportrar i hans åldriga mammas trådgård, säger han till dagensmedia.se.

Han betonar dock att kritiken inte är IF Metalls officella ståndpunkt:

– Jag tycker inte att det här är lämpligt. De har gått över gränsen. Det är min högst personliga uppfattning och det kan jag stå för.

Allehanda.ses nyhetschef Marcus Melinder tillbakavisar dock kritiken:

– Stefan Löfvens mamma är en väldigt pigg dam som hade varit ute och åkt spark nu på morgonen. Vi har behandlat henne som vilken källa som helst, säger han till dagensmedia.se.

Diskuterade ni hennes ålder innan ni publicerade intervjun?

– Vi har naturligtvis diskuterat det och vi tycker att även 83-åringar ska få synas hos oss. Vi har ingen övre åldersgräns och förutsätter inte heller att man är otillräknelig bara för att man är över 80 år, säger han och fortsätter:

– Jag förstår inte varför vi går över gränsen bara för att vi ringer till en äldre människa. Det Lars Ankarfjäll lägger in i det hela är att man inte förstår vad man säger bara för att man är gammal. Så ser inte jag på det.

Dante Thomsen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt