Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Icity lägger ned tidningen

Publicerad: 6 Augusti 2009, 08:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:17

Glossiga gratismagasinet Icity lägger ned. Istället blir man en sökmotor på nätet. "Våra kunder tycker nätet är effektivt", säger vd Sebastian Greenwood.


Icity ges ut av Mediahead AB, i samarbete med City i Samverkan, en intressegrupp som arbetar för att främja Stockholms innerstad med ett flertal stora varuhus och fastighetsägare som medlemmar. Sturegallerian och Atrium/PUB är två av dem.

Förra året ökade man utgivningstakten och knöt till sig en rad nya skribenter. Men nu läggs magasinet på is och allt krut läggs på sajten.

– När marknaden blev tuffare märkte vi att vi inte kommer att mäkta med en månadsutgåva av den kvalitet som vi hållt.  Dessutom tycker våra kunder inom detaljhandeln att nätet är ett effektivt medium. Därför har vi agerat därefter, säger Sebastian Greenwood, vd på Mediahead till Dagensmedia.se.

Icity.se blir nu en sökmotor för shopping i Stockholm.

– Det finns i dagsläget ingen sökmotor där besökarna kan söka på varumärken och få upp var man kan köpa dem i fysiska butiker. Vi indexar inte webbshoppar, säger Sebastian Greenwood.

Sajten får sig nu en ansiktslyftning. Nytt är också att man indexerar butiker utanför innerstaden, framför allt de stora shoppinggalleriorna i Stockholms förorter.

Icitys magasin har haft fyra fast anställda, två på redaktionen och två säljare.

Icity hade en upplaga på 29.900, enligt TS R-mätning, helåret 2008. Sajten har enligt Sebastian Greenwood 40.000 unika besökare en vanlig vecka.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.