Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

”I högermarginalen” gör comeback på SvD – Per Gudmundson återvänder

Publicerad: 8 september 2022, 06:15

Per Gudmundson och Susanna Popova ska skriva under vinjetten ”I högermarginalen” på SvD.

Svenska Dagbladet nylanserar det gamla formatet ”I högermarginalen” på ledarsidorna. Det innebär samtidigt att Per Gudmundsson återkommer som skribent.


Ämnen i artikeln:

Svenska DagbladetToppnyheter förmiddag

Per Gudmundson är idag frilans efter att en period varit ansvarig utgivare på Bulletin, men var ledarskribent på SvD 2007-2019. Nu blir han alltså återigen återkommande skribent på SvD:s ledarsidor. Tillsammans med Susanna Popova ska han ta sig an det gamla formatet ”I högermarginalen”

Deras uppdrag är enligt ett pressmeddelande att ”höja blicken och fånga det andra missat”.

– Opinionsjournalistiken arbetar ofta dag för dag och ibland behöver vi en röst som snett utifrån kan peka på något verkligt intressant som hände under veckan, men som de flesta kanske missat, säger Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på SvD, i pressmeddelandet.

På söndag, valdagen, är det nypremiär för ”I högermarginalen”. Först ut är Susanna Popova, som har arbetat på SvD som kolumnist och skribent sedan 1996.

– Som en av dem som varit längst på SvD, är det kul att få vara med och göra detta läsvänliga format på ledarsidan, säger Susanna Popova, i pressmeddelandet.   

LÄS ÄVEN: Utgivare Per Gudmundson lämnar Bulletin: ”Nöjd med min del av åtagandet” 

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev