Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

Hyresvärdar stämmer Aftonbladet

Publicerad: 5 Mars 2012, 11:12
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:30

Ett par som hyrt ut delar av sitt hus till studenter utmålades som ”skräckvärdar” av Aftonbladet. Nu stämmer de tidningen.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Paret som är hemmahörande i Uppsala fanns med i en artikelserie som handlade om Sveriges sämsta hyresvärdar 2002. En av artiklarna, som handlar om den kvinnliga hyresvärden, har rubriken ”Hennes värd – en värsting”. Paret anser sig oskyldigt uthängda av publiceringen och stämmer nu Aftonbladet för grovt förtal och kräver 15 000 kronor i skadestånd.

Paret har tidigare stämt tidningen ”Vår Bostad” för liknande publiceringar. Parterna har nu förlikats.

– Vi har försökt prata med Aftonbladet för att få dem att ta bort artiklarna som fortfarande ligger sökbara på nätet. Men de har inte velat lyssna, säger Mats El Kott, parets advokat.

Varför stämmer ni nu? Tio år efter att artiklarna publicerats?

– Just för att artiklarna fortfarande är sökbara på internet. De orkar inte längre. Mina klienter är inte direkt okända i Uppsala och nu får deras barn problem med det här i skolan. Vi har försökt prata men Aftonbladet har inte velat lyssna och då återstår bara att göra så här.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.