Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Dagspress

Hot mot PO efter krönika om t-banerånaren

I helgen riktades hot mot Allmänhetens pressombudsman Ola Sigvardsson efter en krönika om det uppmärksammade fallet med tunnelbanerånaren.

Dante Thomsen


Publicerad: 24 September 2012, 11:45
Uppdaterad: 06 December 2015, 14:10

Ämnen i artikeln:

MedievärldenUtgivarnaPressombudsmannen

Hotet genomfördes av en grupp människor som målade ett tunnelbanespår utanför Ola Sigvardssons bostad i centrala Stockholm.

Hotet fördöms nu av branschorganisationen Utgivarna.

– När Ola ringde och berättade för mig om attacken så blev jag både rädd och arg och mina tankar gick till familjen som indirekt utsätts för hot genom detta agerande, säger Utgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter i ett pressmeddelande.

Ola Sigvardsson är själv övertygad om att det är en krönika i Medievärlden som föranlett hotet. I krönikan var Ola Sigvardsson kritisk mot de medier som publicerat en bild av den man som är misstänkt för tunnelbanerånet.

Men många blev upprörda över Ola Sigvardssons krönika och det är alltså därför han ska ha hotats.

Nu uppmanar Utgivarna till fler pressetiska debatter.

– Det är nu extra viktigt att branschen fördömer attacken och istället fortsätter lyfta fram behovet och vikten av pressetisk debatt när det gäller svåra publicistiska beslut. Det här ska inte skrämma oss utan tvärtom, säger Jeanette Gustafsdotter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.