tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon tar över UNT

Publicerad: 17 april 2023, 12:22

Johanna Odlander är ny chefredaktör på UNT. Foto: Julia Koch

Expressens Johanna Odlander ersätter Kalle Sandhammar i rollen som publisher och chefredaktör för NTM-ägda UNT.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter eftermiddagExpressenUNTDagspress

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


I början av januari stod det klart att UNT:s publisher sedan årsskiftet 2016/2017, Kalle Sandhammar, lämnar sitt uppdrag för att i stället ta över vd-uppdraget för UR efter Sofia Wadensjö Karén.

Sedan dess har NTM:s arbete för att hitta en efterträdare till Kalle Sandhammar pågått – och nu är mediehuset i hamn.

På måndagen meddelade nämligen NTM att det blir Johanna Odlander som tar över publisheruppdraget från Kalle Sandhammar. Hon tillträder den 1 juni.

Johanna Odlander arbetar i dag som chef för Expressen Premium, en tjänst hon själv har varit med och startat och byggt upp. Innan hon kom till den Bonnier-ägda kvällstidningen arbetade hon bland annat på Mariestads-Tidningen och Eskilstuna-Kuriren, men också på just UNT.

LÄS OCKSÅ: Han tar över UR

– Johanna, med sin kompetens inom att driva digital utveckling inom journalistik i kombination med rötter i Uppsala, kommer att spela en viktig roll både för UNT:s fortsatta utveckling och för hela Uppsala. Samtidigt kommer hon att vara viktig för hela NTM:s fortsatta förändringsarbete genom sin kompetens, erfarenhet och ledarstil, säger vd:n Lina Hedenström i ett pressmeddelande.

Johanna Odlander ser fram emot sitt nya uppdrag.

– UNT ligger mig mycket varmt om hjärtat, därför är jag både glad och stolt över att ha fått det här förtroendet. För mig är den lokala journalistiken en garant för vår demokrati, inte minst i en tid av snabba och stora samhällsförändringar och jag tror att lokala medier kommer att spela en stor roll även framåt både som nyhetsförmedlare, granskare och opinionsbildare, säger hon i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Sofia Wadensjö Karén lämnar UR för Sveriges Radio

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev