Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon tar över TT:s inrikesredaktion

Publicerad: 16 februari 2021, 13:41

Foto: Jessica Gow

Rebecka Fogelmarck, i dag nyhetschef på TT:s nyhetsdesk, blir chef för inrikesredaktionen.

Ämnen i artikeln:

TT

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


På TT Nyhetsbyrån har Rebecka Fogelmarck haft en rad olika roller, den senaste som nyhetschef på nyhetsdesken.

– Från att ha haft stort fokus på det snabba nyhetsarbetet går hon nu till vår viktiga inrikesgrupp. Jag är övertygad om att hon kommer att leda arbetet på ett både tryggt och målmedvetet sätt, säger övergripande nyhetschef och biträdande redaktionschef Lisa Abrahamsson, i ett pressmeddelande.

Tillsättningen av den nya rollen sker kort efter en nyligen genomförd omorganisation. Före jul avslutades förhandlingarna mellan facket och TT om ett sparpaket på 28 miljoner kronor. 28 tjänster berördes av förändringarna.

– Mitt mål nu är att ge en grupp kloka, pålästa och duktiga reportrar bästa tänkbara förutsättningar för nyhetsarbete, fördjupning, konstruktiv journalistik och arbetsglädje, säger Rebecka Fogelmarck, i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: TT:s nya organisation klar och på väg att sjösättas

Vad gäller uppdraget som nyhetschef framöver kommer Tina Remius Strömberg att vara nyhetschef morgon medan uppdraget på kvällen ligger på Tomas Bengtsson.

– Med Rebecka, Tina och Tomas i sina nya roller kommer vi fortsatt att ha chefer som jobbar för ett starkt lag och som brinner för journalistiken. En bra start på 2021 och vårt viktiga arbete under kommande år, säger Lisa Abrahamsson.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev