Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon tar över LT

Publicerad: 3 september 2019, 13:49

Lillan Hedlund

Foto: Jonas Bilberg

Lillan Hedlund, redaktionschef för Mittmedias titlar i Västmanland och Stockholmsområdet, tar över chefredaktörskapet för Länstidningen i Södertälje.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Bonnier har tidigare aviserat att man vill att fler Mittmedia-titlar ska ha egna chefredaktörer. I förra veckan presenterades de nya chefredaktörerna för Avesta Tidning och Örnsköldsviks Allehanda. I dag var det dags för Länstidningen Södertälje.

Till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Länstidningen i Södertälje har Lilian Hedlund utsetts. Hedlund har en mångårig bakgrund från mediebranschen med roller som reporter och arbetsledare. Senast kommer hon från rollen som redaktionschef och ställföreträdande ansvarig utgivare för Mittmedias sju titlar i Stockholmsområdet och Västmanland.

Mikael Nestius, affärschef i Mittmedia, motiverar valet.

– Den lokala förankringen i Södertälje, i kombination med hennes journalistiska ambition, gör Lillan Hedlund till en utmärkt chefredaktör för Länstidningen i Södertälje.

Och läsarna kommer att märka förändring, enligt Lilian Hedlund.

– Exakt hur det ska ske får vi återkomma om, det är något som jag och redaktionen tillsammans ska börja arbeta med nu, säger hon i ett pressmeddelande.

Samtidigt förstärks tidningens sportredaktion med en tjänst. Och även Nykvarns kommun kommer att få förstärkning inom kort, enligt Lillan Hedlund.

Chefredaktörskapet övertar hon efter Daniel Nordström som fortsatt är chefredaktör och ansvarig utgivare för VLT. Nordström behåller också utgivarskapet för Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, Fagersta-Posten och Sala Allehanda. Chefredaktörer för de tre titlarna är dock Helena Tell, Julia Engström, respektive Mats Wikman.

 

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.