onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon tar över Jönköpings-Posten

Publicerad: 29 juni 2022, 08:33

”Det känns grymt kul att få jobba med journalistik i min hemstad”, säger Patricia Svensson. Foto: Robert Eriksson

Patricia Svensson ersätter Herman Nikolic – blir chefredaktör för Jönköpings-Posten och JNytt.

Ämnen i artikeln:

Toppnyheter eftermiddagJönköpings-PostenDagspress

Hanna Frick

hanna.frick@dagensmedia.se


Patricia Svensson har utsetts till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Jönköpings-Posten och JNytt. Därmed ersätter hon Herman Nikolic som lämnat för att bli chefredaktör för Hallandsposten, vilket Dagens Media rapporterat om tidigare. 

Patricia Svensson har tidigare varit chefredaktör och ansvarig utgivare för Bonnier News Locals titlar Skaraborgs Läns Tidning, Västgöta-Bladet, Falköpings Tidning och Skövde Nyheter. Tidigare har hon även haft en rad chefsroller inom Hall Media samt varit chefredaktör för Dagbladet i Sundsvall. 

– Jag älskar att jobba med lokaljournalistik oavsett ort, det har verkligen varit lika roligt på alla platser där jag har fått verka hittills. Men givetvis känns det grymt kul att få jobba med journalistik i min hemstad, som jag tycker så mycket om. Dessutom får jag förmånen att arbeta med ett gäng riktigt duktiga journalister på två verkligt starka varumärken som fyller en oerhört viktig funktion i Jönköpingsområdet. Det här är verkligen ett drömjobb för mig, säger hon, i ett pressmeddelande. 

Vem som ersätter Patricia Svensson, som tillträder sin nya tjänst i början av hösten, är ännu inte klart. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev