Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon tar över Cap & Design

Publicerad: 23 januari 2015, 05:44
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:15

Tidningen Cap & Design får en ny chefredaktör.


MJ

Markus Jacobsson


Som Dagens Media tidigare berättat lämnade den tidigare chefredaktören Carina Nilsson Cap & Design, efter en konflikt med tidningens ägare.

Nu står det klart att hennes efterträdare blir Sara Wilk. Hon gjorde sin första arbetsdag i måndag.

Sara Wilk har tidigare jobbat för tidningen som frilans.

– Jag ser fram emot att få jobba med Cap & Design. Det kommer att bli intressant och givande att jobba mer långsiktigt, säger hon och fortsätter:

– Jag hoppas att kunna bidra med min journalistiska erfarenhet i min nya roll. Jag har skrivit om form och design under en lång tid.

Tidningen kommer att genomgå ett antal förändringar i och med att Interpress, som Dagens Media tidigare berättat, slutar distribuera tidningar i Cap & Designs format.

Sara Wilk försäkrar dock att läsarna kan känna trygghet i det att det som varit bra kommer att finnas kvar.

– Vi har fått ett stort förändringsmandat. Vi börjar med strukturen och vad vi ska kommunicera genom vilken kanal. Sedan kommer vi att göra om både hemsida och tidningslayout från grunden, säger hon i ett pressmeddelande.

Samtidigt som den nya chefredaktören tillträder får tidningens marknadschef Natanja Friedrich en förändrad roll, och titeln affärsområdeschef.

– Mitt fokus kommer att ligga på att utveckla den befintliga affären och utveckla nya produkter. Jag kommer också fokusera på nya kreativa lösningar och samarbeten, säger Natanja Friedrich i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev