Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon ska utveckla Schibsteds videoannonser

Publicerad: 12 juni 2019, 07:32

Kristin Lewander ska driva Schibsteds videoerbjudande framåt.

Foto: Janne Næss / Schibsted

Kristin Lewander blir ny video manager på Schibsted Sales & Inventory. ”Jag har höga förväntningar, både på mig själv, Schibsted och branschen”, säger hon till Dagens Media.


Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Kristin Lewander lämnar rollen som client manager på Schibsted Sales & Inventory (SSI) för att istället bli ny video manager på bolaget. I uppdraget ingår att stärka och utveckla tidningshusets erbjudande mot kunderna. Tidigare har Kristin Lewander arbetat elva år på TV4 och har även erfarenhet från mediebyråsidan. 

Enligt senaste Mediebyråbarometern är online video den kategori som ökat mest under året med en tillväxt på 14,1 procent. Under maj månad stod tillväxten dock still. 

Vad har du för förväntan på tillväxt inom online video för Schibsted del?

– Jag har höga förväntningar, både på mig själv, Schibsted och branschen, och vi kommer satsa ännu mer på de produkter som vi har att erbjuda.

Vad finns det för hinder för en fortsatt tillväxt?

– Man måste hela tiden jobba med produktutveckling och se till att man har produkter som annonsörerna vill ha och som de får effekter av. 

Vilka är de vanligaste frågetecknen som dyker upp från kunderna?

– Det handlar mer om att konkurrensen är stenhård och att vi måste trycka på det som vi är bäst på, vilket är räckvidd, completion rate, fraud safe och brand safety. Det som är hygienfaktorer för oss men som vi kanske måste trycka ännu mer på för att få kunderna att förstå att vi är duktiga på det. 

Vad blir nästa steg?

– Att satsa på produktutveckling för att möta kundernas behov. Att hela tiden se till att ligga i framkant och fortsätta stärka det vi redan idag är bra på. Det blir mitt första och viktigaste fokus. 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.