tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon säger upp sig

Publicerad: 29 februari 2012, 09:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:31

Katrine Kielos säger upp sig från Aftonbladet och flyttar till London. Men hon ska fortsätta skriva för tidningen.

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

MS

Martin Schori

DT

Dante Thomsen


Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson kommer tillbaka från sin föräldraledighet den 1 april och det är i samband med det som Katrine Kielos slutar som fast anställd på tidningen.

Men det betyder inte att hon försvinner från Aftonbladet. Tvärtom ska hon framöver skriva på ledarsidans söndagssida, som tidningen kallar för ledarsidans "flaggskepp".

– Jag har fört diskussioner med Karin Pettersson om att jag vill få chansen att utveckla mig lite. Det här är en lösning som passar mig bra, säger Katrine Kielos till dagensmedia.se.

Samtidigt ger tidningen också Daniel Swedin, som vikarierat på ledarredaktionen, fast anställning. Han kommer därmed medverka i det dagliga arbetet med ledarsidan, något som Katrine Kielos alltså inte längre ska göra.

Katrine Kielos berättar också att hon nu flyttar till London, där hon ska stanna i ett år.

– Då kan jag till exempel träffa tankesmedjor och hänga på London School of Economics. Det ska bli kul att röra lite på mig och jag tror det kan gagna både mig och Aftonbladet.

Olle Svenning hade tidigare uppdraget att skriva söndagssidan. Även han stannar kvar på Aftonbladet, men får en friare roll.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev