Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Dagspress

"Hon har trakasserat och underminerat mig"

Publicerad: 21 Februari 2011, 13:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

Norrans ledarskribent Tobias Ljungvall avskedades i dag efter att enligt egen utsago ha trakasserats av chefredaktören Anette Novak under en längre tid.


Ämnen i artikeln:

NorranAnette Novak

Bakgrunden till konflikten är en ledare som Tobias Ljungvall skrev den 8 december. Anette Novak hade synpunkter på artikeln då den inte följde nyhetsvinklingen i tidningen och krävde att den skulle ändras.

– Sedan dess har hon trakasserat och underminerat mig. Hon gjorde en stor affär av ledaren och blandade in tidningens ägare för att försöka mobilisera stöd ovanifrån mot mig, säger Tobias Ljungvall till dagensmedia.se.

Bråket kulminerade i att en regel specialskrevs för Tobias Ljungvall, som nu behövde tillstånd för att få prata med reportarna på tidningen.

– Hon motiverade det med att jag inte skulle ta deras tid i anspråk och att de kände ett obehag i att jag ifrågasatte deras arbete. Men jag frågade den reporter jag ifrågasatt mest och hon sa att hon inte tagit illa upp. För det samtalet fick jag en erinran om att jag brutit mot regeln, säger Tobias Ljungvall och fortsätter:

– Jag har bett om hjälp från tidningens ägare och vd men de bollar tillbaka mig till Anette. I det läget drabbades min mor av en hjärtinfarkt för att hon var orolig för mig.

Men reportern i fråga håller inte med om beskrivningen.

– Jag berättade för honom att jag tog illa upp när han kritiserade mig externt. Jag tror att de flesta i min situation skulle känt likadant, säger hon till dagensmedia.se.

Tobias Ljungvall berättar han försökte få ett slut på situationen genom att gå till regionalradion och konkurrenten Västerbottens Folkblad. Men inget hjälpte, i dag meddelade Anette Novak att Tobias Ljungwall har valet mellan att själv säga upp sig med sex månaders lön eller bli avskedad.

– Jag hade kunnat få pengar men jag tycker inte det finns någon grund för att avskeda mig så jag sa nej till det och här står jag i dag. Jag förstår att det är svårt men jag hoppas att fackklubben kan hjälpa mig.

Dagensmedia.se söker Anette Novak.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

NorranAnette Novak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.