Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon går från politiken till Postkodlotteriet

Publicerad: 1 mars 2016, 09:15
Uppdaterad: 2 mars 2016, 15:50

Lena Adelsohn Liljeroth, före detta kultur- och idrottsminister ersätter tidigare styrelseordföranden Mats Fogelberg.

Lena Adelsohn Liljeroth, före detta kultur- och idrottsminister blir ny ordförande för Postkodlotteriets idrottsstiftelse. Hennes uppdrag kommer främst handla om att lyfta fram idrottens sociala effekt.

Ämnen i artikeln:

PostkodlotterietLena Adelsohn Liljeroth

JH


– Under min tid som minister såg jag hur mycket idrotten betyder för möten mellan människor, inte minst för de som kommer från andra länder, säger Lena Adelsohn Liljeroth i ett pressmeddelande.

Postkodlotteriets idrottsstiftelse instiftades 2015, för att främja idrottens sociala effekt. Enligt de själva har idrotten en stor betydelse för människors hälsa, framgång och personliga utveckling och sammanför även människor över gränserna. – Jag är glad över att en så kompetent kraft som Lena Adelsohn Liljeroth tackat ja, säger Anders Årbrandt, direktör för styrelsens instiftare och PostkodLotteriets operatör Novamedia Sverige AB i ett pressmeddelande.

Lotteriet anser att ideell verksamhet blir starkare av fria medel och stärker därför idrottsrörelsen genom stöd till organisationer och specifika objekt.– Offentligt ekonomiskt stöd är basen i många samhälleliga verksamheter men det behövs samtidigt mer "fria" pengar från andra aktörer. Jag är därför väldigt glad över att det nu, vid sidan om Postkod- och Kulturstiftelsen, också bildas en Idrottsstiftelse, säger Lena Adelsohn Liljeroth i pressmeddelandet.

Hon ersätter tidigare tf styrelseordföranden Mats Fogelberg som även jobbar som vd på At Night Magagement.

Mer om Lena Adelsohn Liljeroth

Sveriges kultur- och idrottsminister mellan 2006 och 2014. Riksdagsledamot sedan 2002.Tidigare ordförande i Fryshuset.Tidigare ledamot i Granskningsnämnden samt i styrelserna för Dramatiska Institutet, Svenska Institutet. Maria Beroendecentrum och Anorexi-Bulimi-kontakt. Tidigare ledamot i Nordiska Museets nämnd.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev