Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon blir utvecklingsredaktör på SvD

Publicerad: 23 september 2020, 07:18

Madelaine Levy tillträder som utvecklingsredaktör på SvD Kultur.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD

Madelaine Levy anställs som utvecklingsredaktör på Svenska Dagbladets kulturredaktion. Tjänsten är nyskapad.


Ämnen i artikeln:

SvDSvenska Dagbladet

Som utvecklingsredaktör på SvD Kultur ska Madelaine Levy arbeta nära webbredaktionen och med tidningens utvecklare, enligt ett pressmeddelande. Hon får bland annat ansvar för att se över ”hur befintligt innehåll kan presenteras och att leda nya satsningar”, det kan röra sig om exempelvis nyhetsbrev och poddar.

– Det ska bli väldigt roligt att börja arbeta i den här rollen, jag ser en stor potential i kulturjournalistiken. Den digitala omställningen har uppenbarat vilken viktig roll den fyller för mediehusen, både för att behålla och engagera befintliga prenumeranter samt för att rekrytera nya, säger Madelaine Levy, i pressmeddelandet.

Utvecklat bevakningen av strömmad tv och film

Hon har tidigare jobbat på SvD Kultur som bland annat redaktör för läsarprojekten ”Jag minns” och ”Livet under corona”. Hon har även, tillsammans med tidningens filmredaktör Elias Björkman, utvecklat bevakningen av strömmad film och tv. Det har bland annat lett till en ny flik på SvD.se och ett nyhetsbrev som är exklusivt för tidningens prenumeranter, framgår det.

Madelaine Levy har tidigare även varit chefredaktör på magasinet Bon samt litteraturredaktör på SvD Kultur. 

– För att kulturjournalistiken ska vara fortsatt relevant för läsarna och möta deras behov är det centralt att vi lägger särskild vikt vid att utveckla kulturjournalistiken, kommenterar Lisa Irenius som är kulturchef på SvD.

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SvDSvenska Dagbladet

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev