Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Dagspress

Hon blir planerande nyhetschef på Dagens Nyheter

Publicerad: 3 september 2020, 06:21

Efter ett decennium på Sveriges Radio går P3-chefen Sîlan Diljen till Dagens Nyheter.

Foto: Janne Næss + Martina Holmberg/Sveriges Radio

Sîlan Diljen, i dag chef för P3 Stockholm, tar över som planerande nyhetschef på Dagens Nyheter i samband med att Axel Björklund går till SVT:s Uppdrag granskning.


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

I slutet av juni rapporterade Dagens Media att Dagens Nyheters grävchef och planerande nyhetschef Axel Björklund efter sommaren efterträder Ulf Johansson som projektledare och ansvarig utgivare för Uppdrag granskning.

När det stod klart att Axel Björklund skulle lämna gick DN ut med en annons externt och internt. Ett trettiotal ansökningar kom in, enligt chefredaktören Peter Wolodarski.

– Efter en noggrann process, med en del svåra val, föll valet på Sîlan Diljen, berättar han.

Sîlan Diljen kommer närmast från Sveriges Radio, där hon de senast tio åren har haft en rad olika roller – i dag är hon redaktionschef och ansvarig utgivare på P3 Stockholm. Innan Sîlan Diljen kom till radion var hon med och startade tidningen Gringo. År 2013 gjorde hon den uppmärksammade P1-dokumentären ”Min flykt” som året därpå ledde till att Dramaten arrangerade en läsning med personliga flyktberättelser.

– Det känns otroligt roligt att kunna välkomna Sîlan Diljen. Hon är en väldigt erfaren journalist och har en blandad erfarenhet av spännande nya projekt och svåra utgivarbeslut. Dessutom har hon en rad fina ledaregenskaper, säger Peter Wolodarski.

När hon ska tillträda diskuteras just nu.

– Vi ska komma överens med Sveriges Radio om vad som kan vara en rimlig övergångsperiod.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev